Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που κρίθηκε στον πόντο η ΑΣΠΙΔΑ Ξάνθης κατάφερε αυτό που στην αρχή των playout φάνταζε ακατόρθωτο και άθλος!
Η ομάδα μας νίκησε την πολύ ποιοτική ομάδα του ΑΝΑΤΟΛΙΑ με τελικό σκορ 68 – 67 έκανε τη το 3-1 και παραμένει στη Γ’ Εθνική Κατηγορία, ενώ το Ανατόλια υποβιβάζεται.
Η ομάδα μας σε όλη τη διάρκεια του αγώνα είχε την πρωτοπορία στο σκορ και δεν την έχασε καμία στιγμή μέχρι το τέλος του αγώνα, έχοντας στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα διψήφιες διαφορές και δείχνοντας πόσο πολύ θέλουν οι παίκτες μας τη νίκη. Οι πολλές χαμένες βολές κρατούσαν τους αντιπάλους μας στο παιχνίδι και στα τελευταία λεπτά έγινε αρκετά αγχωτικό και τελικά κρίθηκε στον πόντο.
✅Θέλουμε να συγχαρούμε έναν προς έναν τους αθλητές μας για την υπερπροσπάθεια που έκαναν όλον αυτό τον καιρό πιστεύοντας στην αξία τους παρά το νεαρό της ηλικίας τους, δείχνοντάς μας πως η Ξάνθη παράγει αθλητές και η ομάδα μας μπορεί να στηρίζεται σ΄ αυτούς για πολλά χρόνια.
✅Πολλά συγχαρητήρια στο προπονητικό επιτελείο της ομάδας που πίστεψε στις δυνατότητες των παικτών μας και με σκληρή δουλειά κατάφεραν όλοι μαζί εκείνο που φάνταζε ακατόρθωτο!
✅Πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα του ΑΝΑΤΟΛΙΑ που δυστυχώς υποβιβάζεται και ευχόμαστε γρήγορη επάνοδο στις εθνικές κατηγορίες.
✅Ευχαριστούμε εκείνα τα ΜΜΕ της πόλης μας που αυτή την εβδομάδα πρόβαλαν την προσπάθειά μας και το κάλεσμά για να γεμίσει ο κόσμος το γήπεδό μας, συμβάλλοντας στην επιτυχία της ομάδας μας.
✅Τέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον υπέροχο κόσμο της Ξάνθης που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας, έδωσε συγκλονιστικό παρών, κατέκλυσε το παλατάκι μας, έδωσε την ώθηση που χρειαζόταν οι αθλητές μας, πάντα σε κόσμια πλαίσια, και στο τέλος όλοι μαζί πανηγυρίσαμε τη μεγάλη νίκη και την παραμονή.
Τους αφιερώνουμε τη μεγάλη νίκη και την παραμονή.

Ασπίδα Ξάνθης-Ανατόλια 68-67(3-1)

Διαιτητές: Ξενικάκης-Χρυσάφης

Δεκάλεπτα: 24-12, 41-30, 56-49, 68-67

Ασπίδα Ξάνθης (Δωδος): Σαββουλιδης 9(2), Αγγελόπουλος 20, Παπαϊωάννου, Στουρνάρας 14(2), Παπανικολάου, Διαμαντής, Παυλάκης 7, Μπουραζάνης, Παναγιωτόπουλος, Κάλφας 7(1), Ρούμογλου 6, Πιεβάλιτσα 5.

Ανατόλια (Μυστιλιάδης): Καραγιαννάκης 2, Μηντζαρίδης 22(3), Ριζόπουλος 2, Αζίζης 10(1), Καμπούρης, Βελισσαρίου 15(1), Τερζίδης, Ανδρικάκης, Καρανώτας14, Ιατρίδης 1.