Δώδος Νικόλαος
Καρά Αχμέτ Νεδήμ
Στεφανίδης Ιωάννης

Ο Καρά Αχμέτ Νεδήμ είναι γεννημένος στις 31/10/1976 στην Ξάνθη, όπου και μεγάλωσε, και είναι απόφοιτος του Τμήματος Φυσικής Αγωγής του  Πανεπιστημίου Gazi της Άγκυρας. Έχει διατελέσει για τρείς αγωνιστικές περίοδους 1996 – 1999 ως βοηθός προπονητής στην Γυναικεία ομάδα Κολεγίου Αρι – Πανεπιστημίου Τσανκαγια “Arı College – Cankaya University” που αγωνιζόταν στην Α1 Εθνική Κατηγορία Τουρκία και συνεχίζει να αγωνίζεται έως και σήμερα ως “Πανεπιστήμιο Τσανκαγια”. Μετά το τέλος των Πανεπιστημιακών σπουδών και την επιστροφή του στην Ελλάδα για την ολοκλήρωση της στρατιωτικής θητείας και από το 2001 και έκτοτε είναι αδιάκοπα προπονητής των γυναικείων τμημάτων της ομάδας μας (τόσο των αγωνιστικών τμημάτων όσο και των τμημάτων υποδομής), έχοντας με τη γυναικεία ομάδα 7 συμμετοχές στην Α2 Εθνική Κατηγορία και 1 συμμετοχή στη Β΄Εθνική. Επίσης έχει διατελέσει για αρκετά χρόνια ως περιφερειακός προπονητής των κλιμακίων κορασίδων της ΕΚΑΣΑΜΑΘ και είναι μέλος του ΣΕΠΚ από το 2001 έως και σήμερα.

Ξεκίνησε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα στις ακαδημίες της ομάδας μας ασπίδας μέχρι που αγωνίστηκε στην ανδρική ομάδα στη Γ΄Εθνική Κατηγορία. Με τη ομάδα του Α.Σ.Ξάνθη αγωνίστηκε για 7 σεζόν στην Α2 Εθνική κατηγορία, 3 σεζόν στη Β΄Εθνική Κατηγορία και 1 σεζόν στη Γ΄Εθνική Κατηγορία. Στη συνέχεια αγωνίστηκε για 1 σεζόν με την ομάδα του ΓΑΣ Κομοτηνή στην Β΄Εθνική κατηγορία και με την ομάδα του Γ.Σ. Ελευθερούπολης για 4 σεζον στη Γ΄Εθνική Κατηγορία. Το 2012 επέστρεψε στην ομάδα μας για να κλείσει την ενεργό δράση το 2017 έχοντας πρωταγωνιστήσει σε αυτό το διάστημα για 3 σεζόν στη Β΄Εθνική και για 2 σεζόν στη Γ΄Εθνική. Τη σεζόν 2017-2018 ήταν βοηθός προπονητή στην ανδρική ομάδα και από τη σεζόν 2018 έως το 2023 διετέλεσε καθήκοντα προπονητή της ανδρικής μας ομάδας, ενώ για 7η συνεχόμενη χρονιά θα είναι προπονητής στις ακαδημίες του συλλόγου μας.

Σουλιώτης Γρηγόριος
Κασαρτζίδης Αντώνιος
Κωτάκης Γεώργιος

O Γρηγόρης Σουλιώτης είναι, μετά τον Δημήτρη Παναγιωτόπουλο, ο παλιότερος προπονητής της Ασπίδας. Εντάχθηκε στην οικογένεια της Ασπίδας ως παίκτης το 1990, προερχόμενος από τη Νίκη Βόλου. Παράλληλα έκανε και τα πρώτα του βήματα στην προπονητική στα τμήματα υποδομής της ομάδας. Η συνεργασία του με την ομάδα συνεχίστηκε μέχρι και το 2001, κατά τη διάρκεια της οποίας θήτευσε ως προπονητής σχεδόν σε όλα τα τμήματα του συλλόγου (μίνι, κορασίδες, παιδικό, ανδρικό, νεάνιδες, γυναικείο). Επέστρεψε στις τάξεις του συλλόγου το 2012, αφού στο μεσοδιάστημα εργάστηκε ως Διευθυντής Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ για την Π.Α.Ε. ΞΑΝΘΗ Α.Ο., ως βοηθός προπονητή στην ΞΑΝΘΗ Α.Σ. και ως πρώτος προπονητής στην Ε.Α. ΠΑΤΡΩΝ, στην Ε.Κ. ΚΑΒΑΛΑΣ και στην ΞΑΝΘΗ Α.Σ. Από την ημέρα της επιστροφής του και ως σήμερα είναι υπεύθυνος των προπαιδικών τμημάτων υποδομής και συνεργάζεται άμεσα με τους προπονητές του παιδικού και του εφηβικού για την επιλογή και αξιοποίηση των παιδιών που προωθούνται στα μικρά αγωνιστικά τμήματα του συλλόγου. Είναι παντρεμένος με την Άννα Παπατσαρούχα και έχουν μαζί δύο κόρες.

Ο Αντώνης Κασαρτζίδης γεννήθηκε στην Ξάνθη στις 28 Μαρτίου του 1985. Είναι κάτοχος διπλώματος προπονητικής Β’  κατηγορίας και βρίσκεται για 9η χρονιά στην ομάδα μας. Την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο είναι βοηθός προπονητής της ανδρικής ομάδας για 6η συνεχόμενη χρονιά, ενώ παράλληλα είναι και προπονητής τμημάτων των ακαδημιών του συλλόγου. Έχει συμμετάσχει 2 φορές στην τελική φάση πανελληνίων πρωταθλημάτων και συγκεκριμένα το 2016 ως βοηθός προπονητή της ομάδας παίδων, η οποία κατέλαβε την 5η θέση και το 2019 ως  πρώτος προπονητής της ομάδας των εφήβων, η οποία κατέλαβε επίσης την 5η πανελλήνια θέση.

Ο Γιώργος Κωτάκης είναι 28 χρονών, γεννήθηκε στον Κορυδαλλό και κατάγεται από την Σάμο. Στην Ξάνθη βρέθηκε για σπουδές το 2009 στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Δ.Π.Θ και η ενασχόληση του με την ομάδα ξεκίνησε το 2010 ως παίκτης. Από το 2011 ξεκίνησε και την προπονητική αρχικά ως βοηθός στο παιδικό και εν συνεχεία στις ακαδημίες της ομάδας και ως βοηθός στο αντρικό.

Κουτσογιάννης Απόστολος
Γάτος Κωνσταντίνος